Zapečené palačinky s tvarohovou náplní


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mouka hladká 230 g
  • Žloutek 1 ks
  • Sůl 0.25 lžička
  • Máslo na vymazání
  • Cukr moučka 3 lžíce
  • Rozinky 100 g
  • Třtinový cukr 2 lžíce
  • Vejce 4 ks
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Tvaroh 500 g
  • Citronová kůra 0.25 lžička
  • Extra Jam lesní směs Hamé Sweet méně sladký 300 g

Postup

  • 1

    Na palačinky:

    • 230 g hladké mouky
    • 2 vejce + 1 žloutek
    • 500 ml plnotučného mléka
    • ¼ lžičky soli
    • několik kapek vanilkového extraktu
    • máslo na potírání pánve

    Na tvarohovou náplň:

    • 500 g tučného tvarohu
    • 2 vejce - žloutky a bílky zvlášť
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • ½ lžičky citrónové kůry
    • 100 g rozinek (namočených v rumu)

     

  • 2

    Do nádoby si dáme mléko, vejce, žloutek, mouku, sůl a vanilkový extrakt. Vše umixujeme tyčovým mixérem na hladké palačinkové těsto.

  • 3

    Palačinky pečeme na pánvi, kterou si před každou palačinkou potřeme trochou másla.

  • 4

    V robotu si vyšleháme bílky s moučkovým cukrem do tuhého sněhu. Tvaroh smícháme se žloutky, citrónovou kůrou a rozinkami. Nakonec tvarohovou směs smícháme opatrně s vyšlehanými bílky.

  • 5

    Hotové palačinky potřeme lesní směsí a na to dáme tvarohovou náplň. Všechny palačinky zarolujeme, vyskládáme do zapékací mísy a zasypeme třtinovým cukrem.

  • 6

    Pečeme na 200 stupňů cca 15 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace