Zapečené těstoviny s tuňákem a houbami portobello




Tyto zapečené těstoviny jsou díky domácímu bešamelu uvnitř krémové a vláčné, zatímco posypaný sýr navrchu se rozpeče do krásné křupavé kůrčičky. Jedním slovem prostě ‒ dokonalé.

Suroviny

Nezařazené

  • Těstoviny penne 500 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Žampiony portobello 500 g
  • Tuňák filety v olivovém oleji Vasco da Gama 3 filety
  • Strouhaný parmazán 100 g
  • Pepř dle chuti

 

  • Hrášek mražený 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Celer řapíkatý 1 stonek
  • Bílé víno 2 lžíce
  • Sýr mozzarella 100 g
  • Sůl dle chuti

Omáčka

  • Mouka hladká 3 lžíce
  • Máslo 100 g

 

  • Mléko 750 ml

Postup

  • 1

    Těstoviny uvařte podle návodu v osolené vodě. Dvě minuty před dovařením přidejte do hrnce i hrášek. Uvařené těstoviny s hráškem slijte a nechte okapat.

  • 2

    Pokrájenou cibuli, česnek a řapíkatý celer orestujte na lžíci másla, dokud cibule nezměkne. Přidejte očištěné a nakrájené houby, osolte a opepřete. Opékejte zhruba 2 minuty a potom podlijte vínem. Nechte vařit, dokud se nevyvaří většina tekutiny.

  • 3

    Odstavte stranou a pusťte se do přípravy bešamelu. Ve větším kastrolu rozpusťte máslo. Poprašte ho moukou a za stálého míchání nechte na mírném plameni zezlátnout. Přidejte teplotu a zašlehejte studené mléko. Vařte 5 minut do zhoustnutí. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

  • 4

    Do hotového bešamelu zamíchejte uvařené těstoviny s hráškem, houbovou směs a okapané kousky tuňáka. Předejte také většinu nastrouhaného parmazánu a mozzarelly. Vše přemístěte do vymazané zapékací misky.

  • 5

    Vršek posypejte zbytkem strouhané mozzarelly a parmazánu. Zlehka stlačte a dejte na 30 minut péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Hotové zapečené těstoviny nechte po vytáhnutí z trouby ještě 5 minut stát, teprve potom podávejte.

  • 6

    TIP! Pro ještě křupavější a chutnější kůrčičku přidejte k sýru navrch také opečenou cibulku. Můžete klidně koupit hotovou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace