Zapečený fenykl s tymiánem a bílým vínem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Troufněte si vyzkoušet ty půvabné zelenobílé bulvy fenyklu, které vídáte v regálech supermarketů. Jsou opravdu dobré a jemné. Fenykl milují v Itálii a připravují ho na nejrůznější způsoby. Tento s rajčaty na bílém víně obstojí jako příloha k masu i jako lehká večeře.

Suroviny

  • Fenykl čerstvý 4 ks
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Olivy černé 1 hrst
  • Čerstvý tymián 3 snítky
  • Máslo 2 lžíce
  • Suché bílé víno 100 ml
  • Strouhaný parmazán 2 lžíce
  • Rajčata krájená Otma gurmán 1 ks

Postup

  • 1

    >>Rajčata loupaná krájená 400g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Fenykl operte, odřízněte dřevnaté řapíky a rozkrájejte na čtvrtky. Větší bulvy překrojte klidně na osminky. Vložte do osolené vroucí vody a 5 minut povařte. Slijte a nechte okapat.

  • 2

    Na pánvi rozpusťte máslo a dalších zhruba 10 minut fenykl opékejte. Potom ho vyjměte z pánvičky a přendejte do zapékací misky. Troubu si předehřejte na 180 °C.

  • 3

    V pánvičce krátce orestujte prolisovaný česnek, zalijte bílým vínem a promíchejte ode dna. Nechte chvilku prudce vařit. Potom stáhněte teplotu, vyklopte na pánvičku plechovku krájených rajčat, přidejte tymián a ještě chvilku povařte. 

    Hotovou omáčku přelijte přes fenykl, přidejte černé olivy, posypejte parmazánem a dejte zapékat do předehřáté trouby. Pečte 15 minut, dokud omáčka nezhoustne a fenykl nezvláční.

    Podávejte jako samostatné jídlo s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k pečenému masu.

     


Nahrávám