4 porce
Příprava: 50 minut

Suroviny:
4 konzervy Vepřového ve vlastní šťávě Hamé
400 g brambor typu B
400 g mraženého hrášku
300 g žampionů
2 červené cibule
4 stroužky česneku 
60 g másla (koupit celé 250 g)
150 ml plnotučného mléka 
sůl a pepř 
čerstvý tymián 
olivový olej na pánev

Postup:
Očištěné brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Vařte v osolené vodě asi 10–15 minut téměř doměkka, poté vsypte hrášky a 3 minuty ještě povařte. Mezitím si vyndejte vepřové maso ve vlastní šťávě na talíř. Oloupejte červenou cibuli, připravte si žampiony a česnek a nakrájejte vše na plátky. Orestujte na oleji dozlatova. Přendejte na talíř. Vepřové maso na pánvi krátce orestujte z obou stran dozlatova. Uvařené brambory s hráškem slijte, část hrášků si dejte stranou, zbytek rozmixujte na krém nejdříve s máslem a poté s mlékem. Připravte si talíře, na jeden z nich pyré rozetřete lžící do podoby kapky a na druhý naneste pyré ve tvaru pusinky (čepičky). Na pyré položte maso, ozdobte plátky cibule, žampionů a česneku. Přidejte celé hrášky a snítku tymiánu. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem, dochutit solí a pepřem. 

Vepřové ve vlastní šťávě koupíte v oficiálním e-shopu Hamé.