4 porce
příprava 10 minut + 5–8 minut smažení

Suroviny:

  • 8 vajec
  • 1 balení hrášku
  • 1 balení sterilovaných žampionů (ve slaném nebo sladkokyselém nálevu)
  • 2 červené papriky
  • 4 jarní cibulky
  • 2 balení čerstvého sýra
  • olej na vymazání
  • sůl a pepř (podle potřeby)
  • libeček a petrželka

Postup:

Vytřete pánev (lívanečník) olejem a rozehřejte ji na plotně. Vyšlehejte zlehka vejce, slijte zeleninu (hrášek a žampiony), nakrájejte na plátky papriky a cibulku. Vejce nalejte na pánev, přidejte zeleninu, dochuťte solí a pepřem. Snižte teplotu a smažte pozvolna, dokud vejce nezežloutnou i na povrchu. Ze začátku můžete frittatu lehce potrhat tak, aby se syrová vejce dostala všude. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.
Foodstyling – 2. varianta – mini frittaty připravené na lívanečníku. Postup je stejný.

Hrášek i žampiony koupíte na oficiálním e-shopu Hamé.