4 porce
příprava 5 minut + 15 minut vaření brambor + 3 minuty pečení

Suroviny:

  • 500 g salátových brambor typu A
  • 200 g majonézy Otma
  • 300 g zeleninové směsi Znojmia
  • 40 g černých oliv
  • 2 chilli papričky
  • 200 g parmské šunky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • čerstvé oregano

Postup:

Brambory uvařte ve slupce, slijte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na větší kostičky. Rozpečte troubu na 180 °C, plátky parmské šunky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte dokřupava, asi 2 až 3 minuty. K nakrájeným bramborám přidejte slitou a propláchnutou zeleninovou směs Znojmia, na půlky nakrájené olivy a nasekané chilli papričky. Osolte, opepřete a zlehka vmíchejte majonézu Otma a olivový olej. Přendejte na talíře, ozdobte nakřupanou parmskou šunkou a lístky oregana. 

Zeleninovou směs Znojmia koupíte na oficiálním e-shopu Hamé.