Studentská kuchařka
Podle hesla za málo peněz hodně muziky jsme pro vás připravili tipy na vaření.
- Těstoviny jsou stálice studentského jídelníčku. Přidejte k nim trochu zeleniny a omáčku a hned máte trochu lepší jídlo.
- Maso v konzervě můžete mít v pohotovosti pořád a navíc to neleze do peněz. Z klasického lančmítu se dá připravit třeba česká variace na hamburger.
- Nebo ho opečte na pikantní stripsy. Pálivosti omáčky se meze nekladou.
- Kdo by nemiloval nakládaný hermelín. Nemusíte na něj chodit do hospody, naložte si ho sami a vyjde to levněji. Jen si ho v lednici zamkněte na zámek, aby ho spolubydlící nemohli chodit ujídat.
- Ze zapomenuté čtvrtky chleba raz dva vyčarujte luxusní smaženku. Jenom bacha, při smažení velmi jedle voní a stahují se na ni hladové krky ze všech sousedních pokojů.
- Ideální je pořídit si do studentské kuchyně remosku. Potom ani nepotřebujete troubu a můžete si pochutnat na skvělých šunkoflekách. Recept je i s podrobným návodem.
- Když už jsme u pečených receptů, takové buřty na pivu jsou naprosto skvělá záležitost. Zvládne je trouba i remoska.
- Opečená topinka je fajn, ale plněná opečená topinka je mnohem lepší, tomu věřte.
- Zato bramborová frittata už vydá za opravdové jídlo a není s ní o moc více práce.
- Když už přijde na oslavy, v kteroukoli roční dobu se bez jahod i Marušky a dvanácti měsíčků dá vyčarovat jahodové mojito. A pokud hledáte kvalitní lomcovák, službu rád splní St. Dill Martini s okurkovým lákem.
Pokud se to přepískne s pitím, a že se to během studií nezřídka stává, hodí se mít po ruce nějaký životabudič. Jestli vám chybí vlastní osvědčený návod, můžete se inspirovat naším seznamem.
Zdroj: Profimedia.cz