Křupavé stripsy s pikantní omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Některé příležitosti si žádají rychlé jídlo, které má říz. Pikantní omáčka s křupavými plátky masa skvěle obstojí jako občerstvení pro pánskou sešlost nebo jako snack ke sledování sportovních přenosů.

Suroviny

Dip

  • Paprika červená 1 ks
  • Papričky chalapeňo nakládané 2 lžíce
  • Limetka 1 ks
  • Petrželka 1 hrst
  • Sůl dle potřeby

 

  • Rajče 3 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Rajčatové pyré OTMA 100 ml
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Pepř dle potřeby

Nezařazené

  • Luncheon meat Hamé 2 ks

 

  • Olej rostlinný na opečení

Postup

  • 1

    Připravte nejdřív pikantní omáčku. Očištěnou červenou papriku, chalapeňo, cibuli i petrželku nakrájejte na drobno. Můžete je také nasekat tyčovým mixérem. Z rajčat vykrojte semínka a také nakrájejte.

  • 2

    Přidejte limetovou šťávu, rajčatové pyré a olivový olej. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

  • 3

    Luncheon meat nakrájejte na slabé proužky silné přibližně 3 mm. Zprudka opečte na rozpáleném oleji. Upečené kousky odložte na talíř vyložený savým papírem, abyste se zbavili přebytečného oleje.

  • 4

    Podávejte ještě teplé s pikantním dipem (salsou).

  • 5

    TIP! Opečené lančmítové kousky jsou pevné a krásně křupavé. Nejlepší je nabírat dip (salsu) rovnou jimi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace