Hrnková bublanina

Jednoduše a rychle se vypořádáte s pečením bublaniny podle babičkovského hrníčkového receptu. Použijte velký hrnek na čaj, který má objem 300 ml. Odměřte si 2 hrnky polohrubé mouky, jeden krupicového cukru a jeden hrnek mléka. Přidejte 2 vajíčka, prášek do pečiva a 2 lžíce oleje. Vše smíchejte dohromady a ovoce přidejte podle chuti nebo stavu úrody. Pečte 40 minut při 180 oC.

Bublanina s jogurtem

Jogurt těsto báječně zahustí a díky tomu ovoce zaručeně neklesne na dno, ale zůstane na ideálním místě uprostřed těsta. Pokud si to chcete ještě víc pojistit, doporučujeme ovoce před přidáním do těsta poprášit trochou hladké mouky. Těsto připravte z 300 g polohrubé mouky, 200 g bílého jogurtu, 150 g cukru, 3 vajíček, 80 g másla a prášku do pečiva.

Veganská bublanina bez vajec i mléka

Když se musíte obejít bez obvyklých pečicích surovin, jako jsou mléko a vajíčka, je bublanina docela vhodný recept na podobné úpravy. Šťáva z rozpečeného ovoce pomůže držet moučník pohromadě a olizovat se budou i nevegani. Budete potřebovat 450 g špaldové mouky, 300 ml rostlinného mléka, 2 lžíce rostlinného oleje a prášek do pečiva. K tomu přidejte 300 g hnědého nerafinovaného cukru nebo nahraďte jiným sladidlem.

Bublanina, když se neurodilo

Spálily vám letošní jarní mrazíky třešně v květu a úroda je bídná? Nebojte se, nemusíte trpět bez oblíbeného moučníku. S prověřeným receptem si můžete bublaninu upéct i bez třešní, stačí upravit těsto a ovoce nahradit libovolným džemem.

Věděli jste, že...

Klasická česká bublanina trochu připomíná francouzský koláč clafoutis. Hlavní rozdíl je ten, že clafoutis se připravuje z hladké mouky, obsahuje spoustu vajíček, a je proto hodně hutný.

Zdroj: Profimedia.cz