Batátové chipsy s česnekem a omáčkou z kečupu a bylinek


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Chipsy můžete udělat z brambor klasických a nebo těch sladkých, takže pokud máte zálusk na něco nového, doporučujeme batáty. Česnek jim dodá potřebný říz a v kombinaci s kečupovou omáčkou s cibulkou a zakysanou smetanou jsou tím pravým jarním mlsáním!

Suroviny

Omáčka

  • Kečup jemný Otma Gurmán 5 lžic
  • Petržel plochá 1 snítka
  • Jarní cibulka, pažitka, petrželka 1 ks
  • Sůl dle chuti

 

  • Šalotka 1 půlka
  • Chilli koření dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Smetana zakysaná dle chuti

Příloha

  • Batáty 2 ks
  • Bramborový škrob 2 lžičky
  • Sůl 1 lžička

 

  • Olej slunečnicový 0.33 hrnek
  • Sušený česnek Vitana 1 lžička

Postup

  • 1

    Tip: Zkoušeli jsme batáty péct v troubě i smažit. Pečené jsou měkčí a zdravější, zatímco ty smažené, v kvalitním slunečnicovém oleji, jsou více křupavé, zkrátka jsou to víc chipsy!

    Batáty oloupete, omyjete a nastrouháte na mandolíně, nebo na tenké plátky (budete potřebovat velmi ostrý nůž). Do mísy rozpustíte v horké vodě škrob a brambory v ní necháte 10 minut máčet. Pak je vyndáte z lázně, pečlivě osušíte, a potřete olejem. Česnek smícháte se lžičkou škrobu (budou křupavé) a solí a brambory směsí posypete. Pečete asi půl hodinky, dokud nebudou zlaté.

  • 2

    Zeleninu na omáčku nakrájíte najemno. V Misce smícháte všechny ingredience a podáváte s brambůrkami a zakysanou smetanou.

  • 3

    Pro fajnšmekry: Brambory můžete posypat tvrdým sýrem, nebo sýr na brambůrkách nechat zapéct.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace