Brownies s arašídovým máslem a omáčkou z lesního ovoce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Čokoláda hořká 200 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Vejce 3 ks
  • Kypřící prášek 2 lžičky
  • Mražená lesní směs Znojmia 1 balení
  • Máslo arašídové 150 g
  • Třtinový cukr 200 g
  • Mouka hladká 80 g
  • Sůl 1 špetka

Postup

  • 1

    Nechte si stranou 50 g arašídového másla. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Připravte si formu nebo plech, vymažte ji a vyložte pečícím papírem.

  • 2

    Hluboký hrnec naplňte do poloviny vodou. Připravte si také kovovou mísu, která na hrnec padne, nesmí se ale dotýkat vody. Uvařte vodu a pak ji stáhněte, aby jen lehce pobublávala. V míse nad vodou rozpusťte čokoládu s cukrem a arašídovým máslem. Pak mísu odstavte a pomalu vmíchejte jedno, druhé i třetí vejce. Nakonec přimíchejte také mouku s práškem a solí.

  • 3

    Těsto přelijte do formy. Teď je čas rozpustit zbylé arašídové máslo a brownies s ním hezky pokapat. Formu vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Brownies je na povrchu lehce křupavé, ale uvnitř je táhlé, jakoby nedopečené. Při pečení ho kontrolujte.

  • 4

    Na pánvi nechte rozpustit lesní ovoce Znojmia a v mixéru ho rozmělněte do hladka. Výtečné, sladké brownies podávejte na nakyslé lesní omáčce. Geniální kombinace!


Nahrávám