Cake pops




Tyhle nádherné dortové miniaturky na špejli sice dají při výrobě trochu zabrat, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Ozbrojte se trpělivostí a pusťte se do příprav!

Suroviny

  • Piškotová buchta 350 g
  • Extra Jam jahoda Hamé méně sladký 2 lžíce
  • Zdobení dle potřeby
  • Mascarpone 80 g
  • Čokoládová poleva 200 g
  • Špejle 20 ks

Postup

  • 1

    >>Extra džem jahoda 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Piškotovou buchtu rozdrobte na malé kousky. Můžete ji také rozsekat v mixéru. Smíchejte džem s mascarpone a poté zapracujte do těsta. Navlhčenýma rukama tvořte z těsta kuličky asi o velikosti pingpongového míčku a odkládejte je na tác vyložený potravinovou fólií. Raději udělejte kuličky menší, protože příliš velké na tyčce hůř drží. Zhruba na jednu hodinu je dejte do ledničky, aby se zpevnily.

  • 2

    Nyní bude potřeba připevnit špejle. Z čokolády odeberte malý díl a rozpusťte ji. Konec špejle namočte v čokoládě, zapíchněte do kuličky těsta a poté vraťte na tác. Je to důležitý krok, a proto ho nevynechejte. Tyčka namočená v čokoládě bude v těstě lépe držet. Připravené cake pops dejte na půl hodiny do mrazáku.

  • 3

    Nakonec obalte cake pops čokoládovou polevou. Připravte si místo, kam je budete moct zapíchnout, aby se čerstvá poleva neponičila. Osvědčila se například pěna pro aranžování květin nebo aspoň blok polystyrenu, do kterého si připravíte dírky.

  • 4

    V mikrovlnce nebo ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Vhodné je použít užší a hlubší nádobu, aby se do ní kuličky daly dobře ponořit. Cake pops držte za špejli, kuličku opatrně namočte a otáčejte s ní, aby se rovnoměrně obalila čokoládou. Zapíchněte do připraveného stojánku a hned posypejte zdobením. Hotové cake pops dejte ještě na další půlhodinku vychladit do lednice.

     

  • 5

    TIP!

    • Připravte cake pops místo dortu na dětskou oslavu. Děti je budou milovat!
    • Místo piškotové buchty můžete použít těsto z tohoto receptu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace