Cizrnová polévka s kokosovým mlékem a chilli


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Voní to kokosově, ale sladké to není, co je to? Pikantní krémová polévka podle našeho receptu! Tahle hřejivá polévka je pro podzimní počasí přímo stvořená.

Suroviny

  • Olej kokosový 2 lžíce
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Kari 1 lžička
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Mrkev 3 ks
  • Chilli papričky Hamé 3 ks
  • Kokosové mléko 250 ml
  • Cibule 1 ks
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžička
  • Římský kmín mletý 1 lžička
  • Cizrna 400 g
  • Batáty 1 ks
  • Sůl 1 lžička

Postup

  • 1

    >>CHILLI PAPRIČKY 130 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Rozehřejte troubu na 180 °C. Z cizrny odeberte 2 lžíce a smíchejte je v misce s olejem a půlkou lžičky kari a půlkou lžičky římského kmínu. Lehce posolte. Rozprostřete na plech a dejte na 30 minut péct do trouby. Můžete péct i déle, cizrna potom bude pěkně křupavá. Upečenou cizrnu dejte stranou a nechte na ozdobu polévky. 

     

  • 2

    V hrnci rozpusťte kokosový olej a opečte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Po 5‒10 minutách přidejte zázvor, zbytek kari a římského kmínu a krátce orestujte.

  • 3

    Přidejte nakrájené mrkve, batát i cizrnu, podlijte kokosovým mlékem a půl litrem vody. Přikryté pokličkou duste do změknutí. Uvařenou polévku rozmixujte dohladka, a pokud je příliš hustá, nařeďte ji podle potřeby vodou nebo vývarem. Nakonec přidejte pokrájené chilli papričky a promíchejte.

  • 4

    Polévku nalijte do talířů a před podáváním ozdobte opečenou cizrnou.

     


Nahrávám