-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Jestli krémové polévky nejsou váš šálek čaje, nezatracujte dýni a dejte jí druhou šanci. I z ní se dají připravit chutné a vydatné polévky, ve kterých stojí lžíce. Jednoduše poskládejte do hrnce nejrůznější podzimní zeleninu a máte navařeno. A malé tajemství šéfkuchaře? Voňavé bylinky a nepřekonatelný dýňový olej na závěr.
>>Chilli papričky 130g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
>>Dýňový olej 250ml VASCO DA GAMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Dýni, obě mrkve, celer a bramboru očistěte a nakrájejte na kostky, kapustu na hrubší proužky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, na jemné kostičky také nakrájejte pancettu a česnek.
V hlubokém hrnci opečte nakrájenou pancettu a po chvilce k ní přidejte cibuli a česnek. Pokud máte libovější slaninu a pustila málo tuku, přidejte trochu olivového oleje. Potom přihoďte do hrnce kořenovou zeleninu, bramboru a dýni. Krátce opečte a zalijte 750 ml horké vody. Přidejte také kapustu, posolte, přiklopte pokličkou a vařte půl hodiny.
Po půlhodině vlijte krájená rajčata, bylinky (hladkolisté petrželky, šalvěje a tymiánu) a nakrájené chilli a vařte dalších 30 minut. Z uvařené polévky odeberte naběračkou čtvrtinu až třetinu a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Vraťte zpátky do hrnce ke zbytku polévky a pomíchejte.
TIP!