Italská pizza


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 2 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Droždí 20 g
  • Sůl lžička
  • Rukola 2 hrsti
  • Sýr parmezán 60 g
  • Vlažná voda 150 ml
  • Mouka hladká 300 g
  • Sušená šunka 8 plátků
  • Rajčatový protlak OTMA 70 g

Postup

  • 1

    >>Rajčatový protlak 70g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Troubu rozpalte na 200 °C.

  • 2

    Mouku osolte a prosijte do mísy. Droždí dejte do vody a promíchejte. Kvásek vlijte do mouky a zapracujte. Těsto hněťte tak dlouho dokud není zcela hladké a přestane se přichytávat ke stěnám mísy. Připravené těsto přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout.

  • 3

    Těsto opět prohněťte, rozpulte a na pomoučněné pracovní desce vytvarujte dvě pizzy. Kromě okrajů potřete celou protlakem. Poklaďte natrhanou sušenou šunkou a posypte polovinou parmezánu. Dejte péct do trouby, dokud nezačnou zlatavět okraje (cca 10 minut).

  • 4

    Vyndejte, nakrájejte na osminky, posypte zbylým parmazánem a ozdobte rukolou.


Nahrávám