Jarní quiche s hráškem a lososem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 300 g
  • Máslo 150 g
  • Vejce 5 ks
  • Mladý hrášek Znojmia 150 g
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Mléko 60 ml
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Kypřící prášek Vitana 1 lžička
  • Voda studená 3 lžíce
  • Filety z lososa 200 g
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Smetana 125 ml
  • Strouhaný sýr 60 g
  • Nasekaný kopr 1 lžíce

Postup

  • 1

    Ingredience:

    Na těsto:

    Na náplň:

    • 200 g filetu z čerstvého lososa
    • 150 g Znojmia Mladý hrášek
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • sůl a pepř
    • 4 vejce
    • 125 ml smetany
    • 60 ml mléka
    • 60 g strouhaného sýra
    • 1 nakrájená jarní cibulka
    • 1 lžíce nasekaného kopru

  • 2

    Mouku smíchejte kypřicím práškem. Zapracujte vychlazené a nahrubo nastrouhané máslo. Přidejte vejce, studenou vodu a vypracujte kompaktní těsto (pokud se drolí, přidejte ještě lžíci vody). Zabalte do potravinové fólie a dejte na 10 minut do lednice.

  • 3

    Filet z lososa dejte na pekáček vyložený papírem na pečení, osolte a opepřete, pokapejte olejem a citronovou šťávou a dejte na 10-15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Mražený hrášek vyndejte z mrazáku a nechte povolit při pokojové teplotě.

  • 4

    Těsto vyndejte a rozválejte na placku o průměru cca 28 cm a dejte ji do formy na koláč o průměru 25 cm. Zarovnejte okraje a dejte ještě na 30 minut do lednice. Poté propíchejte těsto vidličkou, přikryjte dalším papírem na pečení a zatižte žáruvzdornou nádobou. Dejte do trouby předehřáté na 200°C a pečte 12-15 minut. Pak vyndejte a teplotu snižte na 160 °C.

  • 5

    Mezitím si připravte náplň. Hotového lososa zbavte kůže a natrhejte na kousky. V misce rozmíchejte vejce, přidejte smetanu a mléko, osolte a opepřete a zamíchejte.

  • 6

    Upečený korpus posypte kousky lososa, hráškem, sýrem, jarní cibulkou, zalijte vaječnou směsí a posypejte koprem. Dejte péct do trouby na 25-30 minut a nechte vychladnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace