Klasický bramborový salát a pečená treska v sezamové krustě


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

V jednoduchosti je krása! Klasický bramborový salát na vánočním stole nesmí chybět. Díky naložené zelenině je rychle hotový a ochucený tak akorát. Mohli byste k němu udělat klasického smaženého kapra, ale zkuste si trochu zaexperimentovat s pikantně ochucenou treskou.

Suroviny

Salát

  • Brambory 600 g
  • Vejce uvařené natvrdo 3 ks
  • Hořčice plnotučná 1 lžíce
  • Pepř dle chuti

 

  • Směs do bramborového salátu Znojmia 300 g
  • Majonéza 5 lžic
  • Sůl dle chuti

Maso

  • Treska 4 filety
  • Strouhanka 1 hrnek
  • Máslo 1 lžíce

 

  • Omáčka sriracha 1 lžíce
  • Sezamová semínka 1 lžíce
  • Olej na smažení

Postup

  • 1

    >>Směs do bramborového salátu ZNOJMIA 330g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Zvolte stejně velké brambory vhodné na salát a uvařte je ve slupce v osolené vodě. Nejlépe den dopředu. Nechte úplně vychladnout a teprve potom oloupejte a nakrájejte na kostky. Vajíčka uvařte natvrdo a také nakrájejte. Přidejte okapanou zeleninovou směs, majonézu a hořčici a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.

  • 2

    Na pečenou tresku si připravte plech s pečicím papírem a zlehka ho potřete trochou oleje. Troubu si nastavte na 180 oC a nechte ji předehřát.

  • 3

    V misce smíchejte majonézu s omáčkou sriracha. Do talíře s vyššími okraji nasypte strouhanku a promíchejte ji se sezamovými semínky.  Rybí filety osolte a opepřete z obou stran. Horní stranu tresky potřete ochucenou majonézou potom položte do strouhankového talíře namazanou stranou dolů. Přitlačte, aby se strouhanka dobře chytla.

  • 4

    Na pánvi rozehřejte máslo, opatrně vložte tresku obalenou stranou dolů a opečte pouze na této jedné straně. Po 2–3 minutách vyjměte a přesuňte na plech, tentokrát strouhankou nahoru. Dejte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut. Upečené filety podávejte s hotovým bramborovým salátem.

  • 5

    TIP!

    • Nechte si stranou trochu láku z naložené zeleniny. Můžete s ním také dochutit bramborový salát, aby měl větší říz.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace