Kuřecí mišmaš (čína trochu jinak) s rýží a zeleninovým salátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Maso

  • Klobása 1 ks
  • Olej slunečnicový 1 dle potřeby
  • Sůl 1 dle chuti
  • Arašídy 4 lžíce
  • Voda 1 dle potřeby
  • Pórek 1 ks
  • (Ovoce, zelenina, bylinky z farmářského trhu) 1 dle chuti
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžíce

 

  • Maso kuřecí 1 kg
  • Solamyl 2 lžíce
  • Pepř 1 dle chuti
  • Kečup 4 lžíce
  • Vejce 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 ks

Salát

  • Cherry rajčátka 10 ks
  • Sýr eidam 100 g
  • Pórek 1 dle chuti

 

  • Paprika červená 1 ks
  • Okurka 1 ks

Zálivka

  • Olivový olej 4 lžíce
  • Sůl 1 dle chuti
  • (Ovoce, zelenina, bylinky z farmářského trhu) 1 dle chuti

 

  • Ocet vinný 2 lžíce
  • Pepř 1 dle potřeby

Příloha

  • Rýže bílá 1 kg

 

Postup

  • 1

    Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Pak obalíme v solamylu.

  • 2

    Připravíme marinádu. Sůl, pepř, zázvor, česnek, čerstvé bylinky, které zrovna máme (bazalka, tymián, petrželka, oregáno, koriandr...), kečup, vejce, olej a sójovou omáčku, vše smícháme dohromady a naložíme si do marinády maso, pořádně promícháme a dáme uležet do lednice.

  • 3

    Nasucho oprančíme arašídy.

  • 4

    Mezi tím si připravíme zeleninový salát. Zálivka: Olivový olej, vinný ocet, pepř, sůl, čertvé bylinky, které zrovna máme (bazalka, tymián, petrželka, oregáno, koriandr...) Nakrájíme zeleninu ( rajče, paprika, okurek, pórek) a sýr, vše smícháme a zilijeme zálivkou. Dáme do lednice a pokračujeme ve vaření.

  • 5

    Dáme si vařit osolenou vodu na rýži. Až začne voda vařit přidáme rýži a necháme vařit dle návodu na sáčku. Každá rýže se vaří jinak dlouho. :-)

  • 6

    Nakrájíme pórek (na půlkolečka) a klobásku (na čtvrtkolečka).

  • 7

    Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, pak přidáme pórek, klobásku, maso a zprudka osmahneme. Zalijeme vodou a necháme dusit, dokud maso není hotové.

  • 8

    Scedíme rýži.

  • 9

    Na závěr přidáme do mišmaše arašídy.

  • 10

    Můžeme podávat. Dozdobíme čerstvou bylinkou, třeba bazalkou. Přejeme DOBROU CHUŤ. :-D


Nahrávám