Slaný koláč s dýní, šalvějí a červenou cibulí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Přivítejte podzim s tímto slaným koláčem se zářivě oranžovou dýní!

Suroviny

  • Červená cibule 2 ks
  • Olej 1 lžíce
  • Májka se zeleným pepřem 1 ks
  • Šalvěj 1 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Dýně hokkaido 1 ks
  • Listové těsto 350 g
  • Sýr ricotta 200 g
  • Čerstvý tymián 1 lžíce
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    >>Májka se zeleným pepřem, paštika 170g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky. Dýni rozřízněte a vydlabejte semínka. Odkrojte slupku a nařežte na plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a 10 minut na něm opékejte cibuli s dýní, aby trochu změkly.

  • 2

    Listové těsto rozválejte a rozložte na plech. Májku prošlehejte s ricottou a natřete na těsto. Navrch rovnoměrně rozprostřete opečenou dýni s cibulí. Posypejte nasekanými čerstvými bylinkami a podle chuti osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.


Nahrávám