500g mouky prosejeme do mísy a přidáme sůl. Mléko lehce ohřejeme tak, abychom v něm udrželi prst. Odebereme lžíci cukru, zbytek vsypeme k mouce spolu s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed mouky uděláme důlek. Droždí rozdrobíme a smícháme se lžící cukru a třemi lžícemi vlažného mléka. Drožďovou kašičku vlijeme do důlku v mouce a přimícháme půl lžíce mouky z mísy. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě vzejít kvásek dokud nezdvojnásobí svůj objem.
2
Poté přidáme žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto. Opět zakryjeme mísu a necháme v teple kynout zhruba 30 – 45 minut.
3
Vykynuté těsto vyválíme na 1 cm vysokou placku a nakrájíme na čtverce. Doprostřed čtverce dáme Extra džem a přehneme rohy těsta přes náplň a vytvarujeme bochánky. Bochánky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme cca 15 minut dokynout. Troubu si nahřejte na 180°C.
4
Připravíme si drobenku. Smícháme zbylou mouku s oříšky, rozdrobíme s máslem a nakonec smícháme s džemem. Bochánky potřeme žloutkem a posypeme drobenkou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme 20 – 25 minut.
Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze
návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace