Pečená zelenina s cizrnou a špenátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Cizrna 100 g
  • Máslo přepuštěné 1 lžička
  • Celer 0.5 ks
  • Olivový olej 3 lžíce
  • Špenát Znojmia 100 g
  • Mrkev 3 ks
  • Petržel 1 ks
  • Balzamikový krém 1 lžíce

Postup

  • 1

    Cizrnu si den dopředu namočíme a poté uvaříme podle návodu na obalu.

  • 2

    Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a restujeme na něm povolený špenát tak dlouho, dokud se nezbaví přebytečné vody. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Mrkev, celer a petržel si nakrájíme na hranolky. V misce si promícháme olivový olej, balzamikový krém, sůl a pepř. V této marinádě prohodíme nakrájenou zeleninu a dáme ji péct na plech, který si vyložíme pečicím papírem. Zeleninu pečeme 30 - 40 minut do změknutí.

  • 4

    Upečenou zeleninu promícháme se špenátem a vše dle chuti dosolíme.

  • 5

    Podáváme posypané cizrnou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace