-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Cizrnu si den dopředu namočíme a poté uvaříme podle návodu na obalu.
Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a restujeme na něm povolený špenát tak dlouho, dokud se nezbaví přebytečné vody. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme.
Mrkev, celer a petržel si nakrájíme na hranolky. V misce si promícháme olivový olej, balzamikový krém, sůl a pepř. V této marinádě prohodíme nakrájenou zeleninu a dáme ji péct na plech, který si vyložíme pečicím papírem. Zeleninu pečeme 30 - 40 minut do změknutí.
Upečenou zeleninu promícháme se špenátem a vše dle chuti dosolíme.
Podáváme posypané cizrnou.