Vrstvený dip


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Chystáte velkou párty? Bez dipů se to neobejde. Zapomeňte protentokrát na spoustu malých mističek a nandejte jednotlivé dipy ve vrstvách do velké skleněné mísy. Vypadá to efektně a každý si přijde na své.

Suroviny

  • EasySandwich mexická sojová pomazánka Hamé 1 ks
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Stroužek česneku 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Sýr čedar 50 g
  • Sůl dle chuti
  • Rajče 2 ks
  • Nasekaný koriandr 4 lžíce
  • Šťáva z limetky 1 lžíce
  • Smetana zakysaná 200 ml
  • cherry rajčata 2 ks
  • Papričky jalapeños nakládané dle chuti
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    >>EasySandwich mexická sojová pomazánka HAMÉ 170g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Na dno skleněné mísy rozprostřete mexickou pomazánku. Na ni přijde vrstva rajčatové salsy. Opláchnutá rajčata nakrájejte na malé kousky. Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku (pouze bílou a světle zelenou část), utřený česnek a chilli. Zakápněte limetkovou šťávou, přidejte 2 lžíce nasekaného koriandru a dochuťte solí a pepřem.

  • 2

    Následuje vrstva guacamole, kterou připravíte podle tohoto receptu. Jako poslední je ochucená zakysaná smetana. Promíchejte ji s malým množstvím nasekaného koriandru a nejjemněji nakrájenými cherry rajčaty. Na dochucení přidejte lžičku citronové šťávy a špetku soli.

     

  • 3

    Misku s dipy ozdobte nastrouhaným čedarem a papričkami jalapeños. Podávejte s nachos chipsy.

     

  • 4

    TIP!

    • V rajčatové salse bývá hodně tekutiny. Pro vrstvení raději trochu vody odeberte nebo salsu přeceďte, aby nerozmáčela ostatní vrstvy. 


Nahrávám