Vaříme s profíkem







  • Biskupský chlebíček

    Biskupský chlebíček

    Bohaté žloutkové těsto s kousky rozinek a kandovaného ovoce a navrch vrstva čokoládové polevy. To je slavnostní dezert zvaný biskupský chlebíček, kterému přísluší čestné místo na vánočním stole i mezi legislativními kuriozitami. Ve Velké Británii je totiž stále v platnosti dávné nařízení, že biskupský chlebíček je zakázáno jíst na Boží hod vánoční!

  • Slepované půlměsíčky s mandlovým těstem

    Slepované půlměsíčky s mandlovým těstem

    Pečené - nepečené jako chytrá horákyně je toto pečivo s krásnou polevou. Spodní vrstva je z pečeného těsta, horní plátek je z domácí mandlové hmoty. Pohromadě je drží skvělá zavařenina a bílá poleva. Jestli hodláte letos na Vánoce zkusit nový zajímavý druh, je toto rozhodně dobrá volba.

  • Medové perníčky s povidly a rumovou polevou

    Medové perníčky s povidly a rumovou polevou

    Bez perníčků by nebyly české Vánoce. Vyzkoušejte voňavé vánoční perníčky s ještě voňavější polevou podle našeho receptu, které jsou měkké už po upečení.

  • Dýňový koláč s brusinkami

    Dýňový koláč s brusinkami

    Zkuste letos dýni nasladko a upečte si zářivý americký koláč. V jednoduchém korpusu voní oříšky a rum a na polevu jsme použili brusinky. Učiněný svátek podzimních chutí!

  • Plněný rohlík s makrelovou pomazánkou

    Plněný rohlík s makrelovou pomazánkou

    Nápadů na zábavné svačinky není nikdy dost. Překvapte děti netradičně vydlabaným rohlíkem a naplněným chutnou pomazánkou.

  • Bezlepkové borůvkové sušenky z mandlové mouky

    Bezlepkové borůvkové sušenky z mandlové mouky

    Kdo říká, že si bez lepku nepochutnáte na pečivu? Jen potřebujete opravdu dobrý recept, aby těsto drželo pohromadě. Tento je otestovaný a není složitý. I vaše sušenky se povedou krásně voňavé a křehké.

  • Vegetariánské chilli con carne s opečenou polentou

    Vegetariánské chilli con carne s opečenou polentou

    Sympatická obměna klasického receptu tentokrát uspokojí vegetariány. Bude vám chutnat s rýží i s trochu netradiční, ale zato lahodnou a sytou polentou.

  • Meruňkové mřížkové minikoláčky

    Meruňkové mřížkové minikoláčky

    Džemy a mřížkové koláče jsou letní klasika. Vyzkoušejte náš recept už teď, protože až se rok přehoupne k vánočnímu pečení, budete se k nim chtít vracet. Tyto zaplétané miniatury jsou možná trochu pracnější, ale rozhodně velmi efektní a nádherně jemné.

  • Zapečené zelené papriky s kukuřičným rizotem

    Zapečené zelené papriky s kukuřičným rizotem

    Také vám se stoupající teplotou klesá chuť na těžká jídla? Potom je nejvyšší čas přepnout se do „italského“ režimu a povolat do jídelníčku zeleninu a rýži. Opravdové italské rizoto se nikdy nepřejí a díky našemu receptu si ho můžete připravit i doma.

  • Domácí müsli tyčinky

    Domácí müsli tyčinky

    Nejlepší svačinka je od maminky. A ještě lepší je ta, kterou děti pomohou připravit. Nebojte se a pusťte je do kuchyně. Vychováte další generaci kuchařů, kteří vám budou s láskou připravovat nedělní snídaně do postele.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace