Asijský steak se zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 1 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Špenátové listy 125 g
  • Mrkev 1 ks
  • Pomerančový džem 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Hovězí roštěná 130 g
  • Zázvor čerstvý 20 g
  • Olej řepkový 2 lžíce
  • Mungo výhonky 50 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Listový špenát spaříme v horké osolené vodě. Očištěnou mrkev nakrájíme na šikmé proužky, které spolu se zázvorem opečeme na oleji. Přidáme pomerančový džem rozmíchaný ve třech lžících vody a dusíme, až se tekutina odpaří. Pak přidáme špenát a výhonky munga, vše lehce osolíme a podlijeme lžící vody. Zakryjeme poklicí a necháme prohřát na nejmírnějším ohni.

  • 2

    Hovězí steak osolíme, opepříme a na lžíci oleje opečeme po obou stranách tak, aby uprostřed zůstalo maso růžové (asi 2 minuty po každé straně). Podáváme se zeleninou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace