Babiččiny povidlové buchty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 300 g
  • Sůl 1 špetka
  • Mléko 250 ml
  • Tuk 100 g
  • Citronová kůra 1 dle potřeby
  • Mouka hladká 500 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Žloutek 2 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 ks
  • Cukr moučka 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Lžíci cukru rozetřeme z droždím, přidáme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek.

    Smícháme sypké suroviny,přidáme vejce,rozpuštěný tuk,vlažné mléko,kvásek a vypracujeme hladké těsto,které necháme vykynout.

    Těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme povidla a sbalíme přitisknutím cípů k sobě.

    Buchty vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pečeme v

    předehřáté troubě na 180 °C

    Vychladlé buchty před podáváním sypeme moučkovým cukrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace