Bačovské taštičky s brynzou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Brambory 1 kg
  • Pšeničná krupice 70 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pažitka 1 svazek
  • Anglická slanina 200 g
  • Mouka polohrubá 350 g
  • Vejce 2 ks
  • Sýr brynza 300 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Pak je slijeme, necháme vychladnout a oloupeme je.

  • 2

    Brambory nastrouháme najemno do mísy. Přidáme mouku, krupici, vejce a trochu soli. Ze všech přísad vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pažitku nasekáme najemno. 150 g brynzy rozmícháme s pažitkou a dochutíme ji pepřem.

  • 3

    Těsto rozválíme na pomoučněném válu na placku silnou asi 1 cm a vykrájíme kolečka o průměru 5 cm. Rozdělíme na ně brynzu s pažitkou, přehneme je napůl a okraje stlačíme vidličkou.

  • 4

    Taštičky vaříme ve vroucí osolené vodě 5-8 minut. Když vyplavou, vyjmeme je a propláchneme teplou vodou. Slaninu vyškvaříme. Taštičky na talířích přelijeme vypečenou slaninou a posypeme zbylou brynzou. Můžeme přidat na sádle osmaženou cibulku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace