Basilejské cukroví


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 40 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Mleté neloupané mandle 250 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Hřebíček mletý špetka
  • Šťáva višňová 2 lžíce
  • Mouka hladká 80 g

 

  • Cukr moučka 250 g
  • Kakao 50 g
  • Mletá skořice špetka
  • Bílek 3

Nezařazené

  • Cukr třtinový na posypání

 

Postup

  • 1

    Mleté mandle promícháme v míse s moučkovým cukrem, moukou, kakaem, kořením a vanilkovým cukrem. Přidáme višňovou šťávu.

  • 2

    Ze dvou bílků připravíme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do připravené sypké směsi. Hmotu asi na 1 hodinu uložíme do lednice odležet.

  • 3

    Odleželé těsto vyválíme na plát silný asi 6 mm a formičkou z něj vykrájíme srdíčka.

  • 4

    Srdíčka přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným zbylým bílkem a posypeme třtinovým cukrem. V troubě je při 160 °C pečeme asi 15 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace