Bouillabaisse (bujabéza)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vykuchaných ryb a mořských plodů 1500 g
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Řapík celeru 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Bobkový list 2 ks
  • Petrželka 1 hrst
  • Šafrán 1 špetka
  • Cibule 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Rajčata konzervovaná krájená 400 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Tymián 4 snítky

Postup

  • 1

    Z očištěných ryb odřízneme hlavu, ocas a ploutve. Odříznuté části vložíme do hrnce, zalijeme asi 1000 ml vody a 15 minut povaříme. Pak vše scedíme. Vývar si ponecháme.

  • 2

    Syrové rybí maso nakrájíme na větší kusy. Mořské plody očistíme, ale necháme ve skořápkách. Šafrán namočíme do trochy horké vody a asi 30 minut ho necháme stát.

  • 3

    V hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek. Přidáme pokrájený celer s prolisovaným česnekem a také je orestujeme. Vše zalijeme rajčaty a rybím vývarem, osolíme a opepříme. Přidáme šafrán (s vodou, ve které se máčel), bobkový list a tymián. Vše necháme zvolna vařit asi 30 minut.

  • 4

    Do hrnce vložíme plody moře a po 5 minutách syrové rybí maso. Vše společně vaříme dalších asi 5 minut. Nakonec polévku dokořeníme a vmícháme do ní petrželku.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace