Bramborová pizza s kozím sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Olej rostlinný na vymazání
  • Česnek 1 stroužek
  • Brambory vařené ve slupce 4 ks
  • Rozmarýn dle potřeby
  • Drcený černý pepř dle potřeby

 

  • Sýr cottage 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Sýr kozí 200 g
  • Olej olivový k pokapání

Těsto

  • Mouka hladká 500 g
  • Droždí 40 g
  • Voda 250 ml

 

  • Sůl 0.5 lžička
  • Olej olivový 3 lžíce

Postup

  • 1

    Hladkou mouku smícháme se solí, droždím a olejem. Pomalu přiléváme vodu a vypracováváme tužší, hladké těsto. Když je těsto hladké a nelepí se, vložíme ho do vymazané misky a necháme ho vykynout.

  • 2

    Po vykynutí těsto znovu propracujeme a vyválíme na čtyři podlouhlé placky. Cottage smícháme s utřeným česnekem a ochutíme solí a pepřem. Směsí potřeme těsto.

  • 3

    Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a položíme na pizzy. Povrch posypeme nadrobený kozím sýrem a jehličkami rozmarýnu. Nakonec pizzy pokapeme olivovým olejem a posypeme nadrceným pepřem. Troubu vyhřejeme na 220°C a pizzy pečeme dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace