Bramborová terina s chřestem a bylinkovým dipem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 12 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Nezařazené

  • Brambory vařené ve slupce 300 g
  • Chřest zelený 300 g
  • Sůl dle potřeby
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Olivy černé 100 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby

 

  • Brambory 100 g
  • Chřest 300 g
  • Plátková želatina 10 plátků
  • Majonéza 100 ml
  • Sušená rajčata 100 g

Dip

  • Smetana zakysaná 200 g
  • Rozmarýn 2 snítky

 

  • Tymián 3 snítky

Postup

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme do mísy. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Dřevnaté konce obou chřestů odřízneme, bílý oloupeme. Zelený i bílý chřest krátce povaříme ve vroucí osolené vodě. Pak ho vyjmeme a do vody vložíme plátky brambor a vaříme je asi 8 minut doměkka

  • 2

    . Plátky želatiny namočíme do vody a necháme je nabobtnat. Smetanu vlijeme do kastrůlku a zahřejeme ji (nevaříme). Nabobtnalou želatinu vymačkáme, vložíme ji do teplé smetany a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Pak vmícháme majonézu.

  • 3

    K prolisovaným bramborám přidáme olivy, sušená rajčata, sůl a pepř. Pak do směsi vlijeme smetanovou hmotu a vše dobře promícháme. Formu na terinu vyložíme potravinovou fólií.

  • 4

    Na dno a po obvodu formy rozložíme plátky brambor. Pak rozetřeme část náplně, kterou poklademe chřestem. Postup znovu zopakujeme a navrch rozložíme zbylý chřest překrojený napůl. Terinu necháme odležet nejlépe přes noc v chladničce. Nakrájíme ji na plátky a podáváme s dipem ze zakysané smetany smíchané se solí, pepřem a nasekanými bylinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace