Bramborové placky s hráškem a zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Uvařené brambory 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Hrášek mražený 100 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Česnek 3 stroužky
  • Olej rostlinný na smažení
  • Brambory 250 g
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Sůl dle potřeby
  • Kmín drcený dle potřeby
  • Bylinky 1 lžíce

Postup

  • 1

    Vařené i syrové brambory oloupeme. Vařené nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Syrové nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich tekutinu. Pak je smícháme s vařenými bramborami.

  • 2

    Do směsi rozklepneme obě vejce a vmícháme mouku a rozmrazený hrášek. Těsto osolíme a opepříme, dochutíme kmínem, utřeným česnekem a bylinkami. Vše důkladně promícháme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme trochu oleje. Lžící naneseme trochu bramborového těsta a rozetřeme ho. Placičky opečeme z obou stran dozlatova a pak je osušíme od tuku papírovou utěrkou.

  • 4

    Bramborové placky podáváme nejlépe s dušenou jarní zeleninou, například cukrovým hráškem a karotkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace