Brynzové halušky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 120 g
  • Vejce 1 ks
  • Brambory 500 g
  • Uvařené brambory 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Slanina 200 g
  • Sýr brynza 250 g

Postup

  • 1

    Syrové brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Nastrouháme k nim jeden vařený brambor.

  • 2

    K bramborám přidáme vajíčko, sůl, hladkou mouku a zpracujeme v řidší těsto.

  • 3

    Těsto přendáme na prkénko a pomocí nože odškrabáváme halušky do vařící osolené vody. Vaříme je na mírném ohni, dokud nevyplavou.

  • 4

    Hotové halušky vyndáme drátěnou naběračkou. Smícháme je s brynzou, polijeme vyškvařenou slaninou a ihned podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace