Bůček Bún Chá (Vietnam)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Dresink

  • Rybí omáčka 2 lžíce
  • Rýžový ocet 1 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks

 

  • Sójová omáčka Vasco da Gama 1 lžíce
  • Cukr třtinový 3 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Olej rostlinný 2 lžíce

Omáčka

  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Horka voda 4 lžíce
  • Rybí omáčka 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužky

 

  • Mrkev 10 koleček
  • Koriandr 10 snítek
  • Rýžový ocet 1 lžíce
  • Chilli paprička 1 ks

Maso

  • Bůček prorostlý 600 g

 

Postup

  • 1

    Bůček zbavíme kůže a na hodinu dáme do mrazáku. Potom ho nakrájíme na tenké plátky a promícháme s marinádou (dresinkem). Tu si připravíme smícháním rybí a sójové omáčky s octem a třtinovým cukrem. K masu přidáme plátky cibule a česneku, nádobu zakryjeme fólií a necháme v lednici hodinu marinovat.

  • 2

    Troubu nastavíme na funkci grilu a rozpálíme alespoň na 220 °C. Maso bez cibule a česneku rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech vložíme pod gril asi do 2/3 výšky trouby a když se na mase začínají tvořit puchýřky a hnědnout marináda, opatrně ho několikrát promícháme.

  • 3

    Mezitím si v misce smícháme všechny suroviny na omáčku a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Částí omáčky můžeme ještě přelít maso a nechat společně zkaramelizovat. Do hotové omáčky přidáme hvězdičky, které vykrojíme z koleček mrkve.

  • 4

    Měkké maso rozdělíme na porce, podle chuti ještě zalijeme omáčkou (nebo ji podáváme zvlášť), posypeme usekanou papričkou i pokrájeným koriandrem. Podáváme s rýžovými nudlemi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace