Buchtoví šneci s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Rum 2 lžíce
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Cukr krupice 50 g
  • Mléko 250 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Mouku prosejeme do mísy a utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným mlékem, zasypeme trochou cukru a necháme vykynout.

    Když těsto asi po 20 minutách vykyne, promícháme.

    Vyndáme na vál a rozválíme do silnější placky, asi 1,5 cm.

    Povidla nebo džem rozmícháme s rumem na řidší kaši a tou potřeme rozválené těsto.

    Svineme do rolády a nakrájíme na silnější plátky, cca 5 cm.

    Ty poklademe těsně vedle sebe do vymazaného pekáčku, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme do zlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace