Cannelloni se zeleninovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vepřové maso mleté 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Oregano sušené 1 lžička
  • Paprika červená 1 ks
  • Zelené fazolky 100 g
  • Kukuřice sterilovaná 100 g
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Strouhaný parmazán 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Lasagne 16 plátků
  • Mrkev 2 ks
  • Kapusta růžičková 150 g
  • Máslo 150 g
  • Mléko 300 ml
  • Muškátový oříšek dle potřeby

Postup

  • 1

    Mleté maso promícháme s nadrobno nasekanou cibulí a ochutíme solí, pepřem a oreganem.

  • 2

    Ve velkém hrnci v osolené vodě krátce povaříme plátky lasagní. Pak je opatrně vyjmeme a rozložíme na vlhkou utěrku. Na každý plátek rozetřeme trochu masové náplně (na obou koních necháme volný okraj). Plátky zabalíme a položíme spojem dolů do zapékací mísy.

  • 3

    Papriku a mrkev nakrájíme na malé kostičky, fazolky překrájíme, kapustičky krátce spaříme v horké vodě a necháme okapat.

  • 4

    Máslo rozpustíme, přidáme mouku, orestujeme a za stálého míchání zalijeme mlékem. Pak omáčku rozšleháme a dochutíme solí a muškátovým oříškem. Přilijeme smetanu, krátce povaříme, přidáme připravenou zeleninu a kukuřici. Za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Podle potřeby zředíme mlékem nebo smetanou, odstavíme a vmícháme 70 g parmazánu.

  • 5

    Omáčku nalijeme na těstoviny a posypeme je zbylým parmazánem. Zapékáme při 160 °C asi 30-40 minut. Hotové ozdobíme bylinkami a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace