Čekankový salát s drůbežími jatýrky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Čekanka červená 1 ks
  • Kuřecí játra 300 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Tymián 7 snítek
  • Ocet vinný červený 0.5 lžíce
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Bílá čekanka 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 0.5 ks
  • Olej olivový 4 lžíce

Postup

  • 1

    Nejprve si připravíme dresink. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Nasypeme je do misky, přidáme ocet, olej, sůl, pepř, cukr a lístky tymiánu. Směs dobře promícháme (případně ji můžeme rozředit troškou vody).

  • 2

    Puky čekanky rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme je a necháme okapat.

  • 3

    Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a játra na něm orestujeme. Nakonec je osolíme a opepříme.

  • 4

    Listy čekanky rozdělíme spolu s játry na talíře. Salát přelijeme dresinkem a ozdobíme tymiánem. Podáváme s bílým pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace