Celozrnná bageta s kuřecím masem a tzatziki


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Řecká inspirace je pro horké letní dny jako stvořená. Dopřejte si ji tentokrát v podobě lehkého sendviče, který je jako stvořený pro rychlý letní oběd v horkém počasí. Pečené kuře je snadno stravitelné a tzatziky báječně osvěží.

Suroviny

  • Bagetka malá 2 ks
  • Jogurt bílý řecký 1 ks
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Bylinky dle chuti
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Okurka 1 ks
  • Stroužek česneku 2 stroužky
  • Máta 1 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Kuřecí ve vlastní šťávě Hamé 1 ks

Postup

  • 1

    Okurku pečlivě omyjte, ale neloupejte. Nastrouhejte ji nahrubo, promíchejte se solí, stačí polovina čajové lžičky.

  • 2

    Dejte na půl hodiny do cedníku, aby sůl vytáhla přebytečnou vodu. Pořádně ji vymačkejte, nejlépe to jde rukou. Okurku rozprostřete na čistou plátěnou utěrku a odsajte zbytek šťávy. V omáčce by překážela, zbytečně by ji ředila. Utřený česnek zamíchejte do jogurtu, přidejte okurku, čerstvě nasekanou mátu a pár kapek citronové šťávy. Teprve potom případně přidejte sůl, ale okurka už většinou bývá dostatečně slaná.

  • 3

    Kuřecí maso rozdělte po vláknech na menší kusy. Naplňte do rozkrojených baget a jako horní vrstvu dejte tzatziky.

  • 4

    TIP! K mátě můžete přidat i trochu kopru. Vyzkoušejte místo máty také čerstvou bazalku. Usnadněte si práci - rozkrojte okurku podélně na polovinu a vydlabejte zrníčka. Pevnější dužninu z okraje už můžete rovnou nastrouhat a odpadne vám práce s prosolováním.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace