Celozrnné lívanečky s blumovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Droždí 10 g
  • Podmáslí 400 ml
  • Vejce 2 ks
  • Citronová kůra 1 lžička
  • Mouka špaldová 200 g

 

  • Cukr krupice 1 lžička
  • Mouka hladká 100 g
  • Rum 2 lžíce
  • Sůl 1 špetka
  • Olej rostlinný na smažení

Omáčka

  • Blumy 300 g
  • Cukr krupice 50 g
  • Mletá skořice 0.5 lžička
  • Vanilkový puding 1 lžíce

 

  • Máslo 50 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Voda 200 ml

Postup

  • 1

    Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, 50 ml vlažné vody a 2 lžícemi mouky. Kvásek necháme vzejít.

  • 2

    Podmáslí smícháme s vejci, rumem, citronovou kůrou a solí. Pak přidáme prosátou špaldovou i hladkou mouku a kvásek. Těsto zlehka promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Z těsta pak pečeme v pánvi na rozehřátém oleji lívance silné asi 1 cm. Hotové dáváme na zahřátý talíř a uchováme v teple.

  • 3

    Blumy omyjeme, rozpůlíme, vyndáme pecky a nakrájíme na plátky. Dáme do pekáčku, přidáme máslo, polovinu cukru a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C. Pokud jsou blumy málo šťavnaté, podlijeme je malým množstvím vody.

  • 4

    Pečené měkké blumy dáme stranou a šťávu z pekáčku nalijeme do kastrůlku. Přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, skořici a polovinu vody. Ve zbylé vodě rozmícháme vanilkový pudinkový prášek, vlijeme do vroucí šťávy a povaříme 2 minuty. Teplé lívanečky podáváme s pečenými blumami přelité omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace