Chlebové placky se zeleninovým karí (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Mouka hladká celozrnná 250 g
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Lilek 1 ks
  • Kari 1 lžíce
  • Chilli koření 1 špetka
  • Olej rostlinný na smažení
  • Sůl dle potřeby
  • Voda 125 ml
  • Česnek 2 stroužky
  • Paprika zelená 1 ks
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžička
  • Rajčata konzervovaná krájená 1 plechovka
  • Jogurt bílý řecký 250 g

Postup

  • 1

    Mouku prosijeme se solí. Přidáme 3 lžíce oleje a vlažnou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které zabálíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto rozdělíme asi na 8 kousků. Z každého vyválíme tenkou placičku. Placičky přikryjeme utěrkou, aby neoschly. Postupně je na oleji v pánvi usmažíme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek nasekáme nadrobno. Papriky a lilek očistíme. Papriky pokrájíme na jemné nudličky, lilek na menší kousky.

  • 4


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace