Chobotnice na víně s bramborami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Chobotničky 700 g
  • Mrkev 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Petrželka 1 snítka
  • Olej olivový 5 lžic
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Petrželka 2 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Řapík celeru 1 ks
  • Brambory 500 g
  • Ocet 100 ml
  • Víno bílé 100 ml
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Chobotničky dáme do hrnce s vodou a zalijeme asi 2 litry vody. Přidáme 1/2 oloupané cibule, očištěnou mrkev, celer, snítku čerstvé petržele a přilijeme ocet. Vaříme na mírném ohni asi 40-50 minut. Měkké chobotničky přecedíme přes síto, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět zbylou nasekanou cibuli a česnek. Pak přilijeme víno a vaříme, až se víno nevypaří.

  • 3

    Přidáme očištěné na kostičky nakrájené brambory, přilijeme asi 200 ml vody a povaříme 10 minut. Vmícháme chobotničky a najemno nasekanou petrželku.

  • 4

    Vaříme dalších asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Vše ochutíme solí a pepřem. Podáváme horké.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace