Cibulová polévka s krutony


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Cibule 5 ks
  • Sádlo 2 lžíce
  • Kmín dle chuti
  • Bobkový list 1 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Bageta 1 ks

 

  • Anglická slanina 100 g
  • Tymián 1 snítka
  • Masový vývar 600 ml
  • Černý pepř celý 6 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Sýr eidam 50 g

Nezařazené

  • Pepř mletý černý dle chuti

 

Postup

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. V kastrole rozpálíme olej nebo sádlo a cibuli na něm osmahneme dozlatova, pak přidáme anglickou slaninu a vše krátce orestujeme. Vmícháme špetku kmínu a zalijeme vývarem.

  • 2

    Tymián opláchneme a lístky otrháme. Do kastrolu s polévkou přidáme tymián, bobkový list, celý pepř a nové koření. Přivedeme k varu, teplotu zmírníme a vaříme asi 20 minut. Celé koření vyjmeme a hotovou polévku ochutíme solí a mletým pepřem.

  • 3

    Bagetku nakrájíme na plátky, které posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme je na pánev a vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Zapékáme, až se sýr začne rozpouštět. Polévku podáváme se sýrovými toasty.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace