Cizrnové kari s rýží


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cizrna 500 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Kmín 1 lžička
  • Bobkový list 1 ks
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Koriandr 0.5 svazek
  • Skořice celá 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rajče 2 ks
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Chilli paprička 1 ks
  • Kurkuma 0.5 lžička
  • Koriandr mletý 1 lžička
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Cizrnu (nejlépe přes noc) namočíme. Poté ji scedíme, vložíme do kastrolu, zalijeme ji vodou a doměkka uvaříme. Poté ji osolíme, scedíme a necháme zchladnout. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme olej, vsypeme kmín, nakrájenou chilli papričku zbavenou jádřince, skořici a bobkový list. Vše krátce opečeme, přidáme cibuli, kurkumu a dále asi 2 minuty opékáme.

  • 3

    Do směsi přidáme česnek. Když začne zlátnout, přidáme okapanou cizrnu, mletou papriku, mletý koriandr a směs dle chuti osolíme a opepříme. Krátce vše orestujeme, nakonec vmícháme nakrájená rajčata.

  • 4

    Směs necháme prohřát a znovu dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Cizrnové kari podáváme na teplých talířích posypané nasekaným koriandrem. Jako přílohu volíme nejlépe dušenou rýži basmati.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace