Čokoládové tyčinky s chilli


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 35 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 200 g
  • Mleté chilli 0.5 lžička
  • Máslo 100 g
  • Smetana zakysaná 2 lžíce

 

  • Kakao 3 lžíce
  • Sůl
  • Třtinový cukr 70 g
  • Vejce 1

Poleva

  • Bílá čokoláda 80 g

 

Postup

  • 1

    Mouku s kakaem prosijeme do mísy. Vmícháme chilli a špetku soli. Pak přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, cukr, smetanu a vejce.

  • 2

    Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet asi 30 minut v chladničce.

  • 3

    Těsto nakrájíme na kousky a tvarujeme válečky dlouhé cca 5 cm a široké asi 1 cm. Přendáme je na plech s pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10-15 minut. Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni a namáčíme do ní okraje vychladlých tyčinek. Necháme zatuhnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace