Čokoládovo-broskvový dort s velkými kusy ovoce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Božská trojkombinace čokoládových pokušení je jako stvořená pro jedinečné příležitosti. A kdyby zrovna nebyl po ruce Valentýn, narozeniny nebo výročí svatby, můžete oslavovat aspoň radost ze života. Protože tento čokoládový dort zaručeně vykouzlí slastný úsměv už při prvním soustu.

Suroviny

Těsto

  • Žloutek 4 ks
  • Cukr moučka 100 g
  • Bílek 4 ks

 

  • Horká voda 4 lžíce
  • Mouka polohrubá 180 g
  • Kakao 2 lžíce

Náplň

  • Máslo 1 lžíce
  • Instantní kakao 2 lžíce
  • Máslo 150 g

 

  • Mléko 250 ml
  • Cukr krystal 150 g
  • Mouka polohrubá 2 lžíce

Nezařazené

  • Čokoládová poleva na potření

 

  • Broskve kompotové půlené Hamé 1 sklenice

Postup

  • 1

    Připravte si dvě mísy - do jedné oddělte žloutky a v druhé ušlehejte z bílků tuhý sníh. Zatím nechte stranou a vraťte se k první míse. Žloutky vyšlehejte s horkou vodou. Přidejte cukr a ještě chvíli pokračujte. Pak zamíchejte mouku s kakaem a zapracujte sníh z bílků.

  • 2

    Plech s okrajem vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte těsto a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotové těsto nechte na plechu vychladnout.

  • 3

    Na krém nejprve připravte základ. Ze lžíce másla a dvou lžic polohrubé mouky udělejte světlou jíšku. Zašlehejte do ní mléko s rozpustným kakaem a vařte do zhoustnutí. Hotovou hmotu nechte chladnout a zároveň vyndejte z ledničky máslo - všechny ingredience na krém musí mít přibližně stejnou teplotu.

  • 4

    Až základ krému vychladne, utřete máslo s cukrem a hmotu postupně zašlehávejte.

  • 5

    Na upečené těsto klaďte čtvrtinky broskví řezem dolů. Na ně rovnoměrně naneste vrstvu krému. Povrch vyrovnejte stěrkou a ozdobte čokoládovou polevou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace