Čokoládový kmen z Belgie a Francie




Suroviny

  • Bílek 3 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Žloutek 3 ks
  • Citronová kůra 0.5 ks
  • Holandské kakao 30 g
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Mouka polohrubá 60 g
  • Máslo 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Škrobová moučka 20 g
  • Cukr moučka 170 g

Postup

  • 1

    Žloutky utřeme s 1/3 cukru a citr.kůrou do pěny. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme do něj žloutkovou směs a mouku se škrobem a solí. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 8-10 minut při 220 °C.

    Po upečení překlopíme plát na vlhkou utěrku, přikryjeme jej a necháme vychladnout.

    Změklé máslo utřeme s kakaem a rozpuštěnou čokoládou. V další nádobě ve vodní lázni utřeme vejce, žloutky a cukr. Nádobu vyjmeme z lázně a dále třeme do vychladnutí. Přidáme hmotu z másla a kakaa a promícháme. Piškotový plát potřeme asi 2/3 krému a odřízneme z něj 10 cm široký proužek, který stočíme do dvou malých roládek a překrojíme je. Zbylý plát stočíme do rolády, potřeme ji zbylým krémem, vidličkou naznačíme kůru stromu a přidáme malé roládky /jako větve/, které jsme také potřeli krémem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace