Cuketové placičky s koprem a jogurtovým dipem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Cukety každé léto zaplavují farmářské trhy a naše zahrádky. Je načase přiznat jim právo na jejich vlastní recepty a přestat se k nim chovat jako k náhražce brambor nebo nedorostlé okurce. Tento recept je pro začátek ideální - je snadný a nechá vyznít jemnou cuketovou chuť.

Suroviny

Nezařazené

  • Cuketa 1 ks
  • Mouka hladká 80 g
  • Sůl 2 lžičky
  • Olej rostlinný na smažení

 

  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Vejce 2 ks
  • Sterilovaný kopr Hamé 1 lžíce

Dresink

  • Jogurt bílý 150 ml
  • Sůl špetka

 

  • Stroužek česneku 1 stroužek

Postup

  • 1

    Cukety neloupejte, pouze je pečlivě omyjte a nastrouhejte je na struhadle nahrubo. Promíchejte je se 2 lžičkami soli, hmotu přemístěte do síta a nechte aspoň půl hodiny stát, aby sůl vytáhla přebytečnou vodu. Příležitostně promíchejte.

  • 2

    Mezitím si připravte jogurtový dip - prošlehejte všechny ingredience a dejte uležet do ledničky.

  • 3

    Z cuketové hmoty vymačkejte co nejvíc zbývající vody. Pak v míse smíchejte s vajíčkem, moukou, práškem do pečiva a nasekaným koprem.

  • 4

    Rozpalte na pánvi olej a lžící na něj nanášejte cuketovou hmotu. Placičky dělejte menší, aby se dobře obracely - na jednu stačí větší polévková lžíce hmoty. Placičky opékejte pár minut na každé straně a nejlépe hned podávejte.

  • 5

    Tip! Přidejte do jogurtového dipu pár kapek citronu a čerstvé bylinky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace