Ďábelské tousty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Ďábelské tousty Hamé 1 ks
  • Sušené droždí 1 lžíce
  • Olej řepkový 1.15 lžíce
  • Strouhaný sýr 50 g
  • Česnek stroužek
  • Teplá voda 1 hrnek
  • Sůl 1 lžička
  • Mouka hladká 2.5 hrnky
  • Čerstvý tymián 1

Postup

  • 1

    Troubu předehřejte na 175 °C. Do větší mísy vsypte 1 ½  hrnku mouky, cukr a smíchejte. Doprostřed udělejte důlek, vlijte vodu a přisypte droždí, promíchejte a vmíchejte olej a sůl. Vypracujte hladké těsto a nechte hodinu kynout. Přisypte hrnek mouky a zapracujte.

  • 2

    Těsto přendejte do podlouhlé silikonové formy vhodné na toustový chléb a nechte 20 minut odpočinout.

  • 3

    Dejte na 35 minut péct a nechte vychladnout.

  • 4

    Nakrájejte na plátky a lehce osmahněte na pánvi na troše oleje.

  • 5

    Potřete směsí na ďábelské tousty. Posypte sýrem a tymiánem a dejte zapéct do trouby (cca 7 minut). Ihned podávejte.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace