Domácí dort s džemem, krémem, čokoládovou polevou a šlehačkou




Suroviny

  • Mouka polohrubá 200 g
  • Cukr krupice 100 g
  • Vejce 5 ks
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Extra Jam rybízový Hamé 0.5 ks
  • Prášek do pečiva 1 špetka
  • Mléko 250 ml
  • Čokoládová poleva 1 ks
  • Vanilkový puding 1 ks

Postup

  • 1

    Žloutky ušleháme s polovinou cukru do zhoustnutí. Postupně přidáváme sníh z bílků ušlehaný s druhou polovinou cukru a po částech zlehka vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 185°C asi 20 minut.

    Na krém uvaříme pudink a utřeme máslo s cukrem. Vychladlý pudink smícháme s utřeným máslem.

    Upečený vychladlý dortový korpus rozkrojíme na tři díly, každý namažeme džemem a krémem.

    Povrch dortu namažeme také krémem a polijeme čokoládovou polevou.

    Po ztuhnutí polevy dort ozdobíme šlehačkou (část šlehačky můžeme obarvit kakaem).


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace