Domácí huspenina


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Suroviny

  • Vepřové koleno 1 ks
  • Vepřová kůže 300 g
  • Nové koření 4 kuličky
  • Cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Ocet 3 lžíce
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 2 ks
  • Vepřový jazyk 1 ks
  • Bobkový list 4 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Hrášek sterilovaný 80 g

Postup

  • 1

    Koleno, jazyk a kůži omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list a nové koření. Vše vaříme doměkka a průběžně sbíráme pěnu, aby vývar nebyl zakalený. Mrkev oloupeme, krátce před koncem vaření ji přidáme do hrnce a také uvaříme doměkka.

  • 2

    Vývar přecedíme. Z kolena obereme libové maso a nakrájíme je na kostičky, jazyk oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

  • 3

    Zbylé tučné maso a kůži umeleme, dáme do kastrolu a zalijeme částí vývaru. Mrkev, sterilované okurky a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a přisypeme do vývaru. Přidáme maso a jazyk a stroužky česneku. Vše ochutíme solí, pepřem, octem a povaříme asi 10 minut na mírném plameni. Ke konci necháme ve směsi prohřát okapaný sterilovaný hrášek. Podle potřeby přiléváme další vývar.

  • 4

    Směs nalijeme do formy a dáme do chladničky ztuhnout. Hotovou huspeninu nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace