Dort na Velikonoce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 250 g
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Máslo 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Rum 1 dle chuti
  • Jahodová marmeláda 5 lžic
  • ořechy mleté 1 dle chuti
  • Hera 1 ks
  • Cukr krupice 250 g
  • Mléko 4 lžíce
  • Pudinkový prášek 1 ks
  • Vanilkový puding 2 ks
  • Ovoce 1 dle potřeby
  • Kompotová šťáva 500 ml

Postup

  • 1

    Z vajec oddělíme bílky, dáme je do mísy a ušleháme z nich sníh. Přimícháme cukr a následně žloutky. Nakonec ještě vmícháme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše smícháme, aby vzniklo hladké těsto. Vymažeme dortovou formu, vysypeme ji moukou a nalijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do doby, než je dort hotov. Kontrolujeme špejlí. Upečený dort vyndáme z formy, necháme vychladnout a poté vrátíme zpět. Celou vrchní část potřeme jahodovou marmeládou (může být i jiný druh dle chuti), do marmelády vložíme plátky ovoce - jahody, broskve, kiwi atd. buď čerstvé nebo kompotované. Uděláme si pudink z pudinkového prášku, který smícháme s ovocnou šťávou, a nalijeme ho na dort. Dáme do ledničky ztuhnout.

    Krém je nutné dělat den dopředu. Nejprve si uvaříme dva pudinky a necháme je odstát přes noc při pokojové teplotě. Následující den pudink smícháme s rozměklým máslem, herou a kapkou rumu a vyšleháme hladký krém. Dort vyndáme z formy a krémem pokryjeme boční stranu dortu. Po bocích můžeme ozdobit navíc ořechy či arašídy.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace